Bøger

GRØN TERAPI

Velkommen til den første bog på det europæiske marked, som beskriver, hvad begrebet Naturbaseret psykoterapi er. Det er en højaktuel metode, beskrevet i et bredspektret værk, som både er historisk, fordi den inddrager de store tænkere gennem tiden og sideløbende evaluerer evolutionspsykologien, i tråd med at den også bringer både humanismen og eksistentialismen på banen for at indramme hele denne begrebsverden på en undersøgende og perspektiverende måde.

Den er naturvidenskabelig, med mange brugbare fagtekniske informationer, og den er filosofisk på et tankevækkende og vedkommende abstraktionsniveau. Den er også en praktisk indføring i kroppens forskellige motoriske og biokemiske egenskaber, med indgående beskrivelser af dens funktion og udbytte, i forhold til at bevæge sig rundt i naturen.

Bogens centrale plot er, at vi må arbejde samvittighedsfuldt med os selv for at kunne reetablere forbindelsen til naturen.

Forfatterne: David BR Camacho, Robert S Ehlers og Sanne Rimpler Udgivelse Juni 2020 Paperback, 258 Sider

TILBAGE TIL NATUREN

Klimaet er virkelig kommet på dagsordenen de sidste år, og mange mennesker udtrykker frustration og føler afmagt over ikke at kunne gøre noget for at redde naturen. Denne afmagt udspringer måske af, at mennesker ikke længere er i pagt med naturen. Vi føler os ikke indlejrede i den, for vi er blevet så civiliserede, at vi ikke opdager, at vi faktisk omgiver os med natur, og lever i samspil med denne hele tiden. Dit gulv er lavet af træet, der engang stod stolt og rank, og skabte ilt til kloden. Alt, hvad du er i berøring med stammer fra en af jordens ressourcer.  

Dette, og meget mere, kan du læse om i bogen ”Tilbage til naturen – en bog om naturterapi”,der også beskriver, hvordan du kan bruge naturen i en personlig selvudviklingsproces, hvor du bl.a. via naturens symboler kommer tættere på din egen natur. Gennem naturterapien bliver du bevidst om, hvordan du allerede er en del af naturen – noget som det moderne bymenneske tit har glemt. Bogen giver dig mulighed for igen at opdage, hvad naturen gør og kan for dig, men også, hvad du kan gøre for naturen.

Forfatterne: David BR Camacho, Anette Wiklund og Sanne Rimpler

Udgivelse Juni 2019

Paperback, 270 Sider

NATURTERAPI

Er til alle, der interesserer sig for natur, naturoplevelser og personlig udvikling. Ved hjælp af øvelser, filosofi, videnskabelig dokumentation samt indblik i 35 menneskers terapeutiske forløb præsenterer bogen en vifte af måder at opleve naturen på, som fremmer fysisk og psykisk sundhed og sætter livet i perspektiv. Bogen henvender sig til alle, der ønsker at opleve naturen og kende sig selv bedre – og til fagpersoner, der vil inddrage naturen i terapeutisk arbejde med klienter, patienter og borgere.

Forfatter Lasse Thomas Edlev giver desuden bud på, hvordan vi kan leve med naturen i et moderne samfund. For nogle mennesker er naturen en redning under en opstået livskrise. For andre er naturen en daglig kilde til sundhed og vitalitet. Og for andre igen sætter naturen livet i relief og udpeger nye retninger i tilværelsen. Mange mennesker oplever i dag stress og depression, ligesom naturen er truet af klimaændringer og økologiske kriser. Menneskets sundhed og klodens tilstand kalder på, at vi styrker og fornyr vores forhold til naturen – både naturen i os selv og naturen omkring os.

Forfatter: Lasse Thomas Edlev Udgivelse. marts 2019 Paperback 304 sider